opleiding       auditie      partners      contact

Wil jij kennis maken met het theater in al haar facetten? Heb jij het plan om auditie te gaan doen voor een theateropleiding en wil jij onderzoeken of je de stap wilt en kunt maken? Dan is Theatervooropleiding OOST iets voor jou! Een weekendopleiding die je grenzen verlegt en je hoofd doet overlopen.Opleiding


Theatervooropleiding OOST biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en te verdiepen in het theater. Gedurende vijftien weekenden (vrijdagavond en zaterdag) van september tot en met januari krijg je praktijk- en theorielessen van acteurs, regisseurs, schrijvers, zangers, performers en dramaturgen, allemaal werkzaam in het theaterlandschap van nu.


De groep theaterprofessionals die lesgeeft is zeer divers. Zo maak je kennis met allerlei stijlen en opvattingen binnen het theater. Wij geloven dat je op deze manier je eigen weg kan zoeken en ontdekken. Er bestaat namelijk niet één waarheid.


Je wordt begeleid door je mentor en we verwachten dat je je eigen ontwikkeling in een notitieboek bijhoudt. Samen bezoeken we voorstellingen van Theater Oostpool en andere gezelschappen. De inhoud van de lessen is deels gekoppeld aan de voorstellingen van Theater Oostpool, waardoor onze theatervooropleiding er elk jaar anders uitziet.


Theatervooropleiding OOST is uniek in Nederland. Zes Gelderse instituten die zich actief bezighouden met onderwijs, kunsteducatie en theater hebben de krachten gebundeld om deze vooropleiding vorm te geven. Vanuit de amateurkunsten Rozet talentontwikkeling, vanuit de professionele opleiding ArtEZ Academie voor Theater, vanuit de professionele theaterkunst Theater Oostpool en vanuit het onderwijs MBO Rijn IJssel, Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en het Arentheem College. Samen pakken zij de taak op om dit initiatief grond te geven: Theatervooropleiding OOST.


Klik hier voor de lessen en docenten van het afgelopen jaar.


Klik hier voor de oud-leerlingen.

Auditie


Let op! Auditie doen kan alleen als je na de vooropleiding direct door kan stromen naar het HBO of het MBO.


Jaarlijks stellen we uit alle aanmeldingen een groep van ongeveer 12 leerlingen samen. De auditie wordt in een kleine groep afgenomen. We gaan intensief met iedereen aan het werk. Voorafgaand aan de auditie vragen we om een motivatiebrief te schrijven. De auditie begint met een opdracht voor de hele groep, daarna wordt er in tweetallen gewerkt aan een geïmproviseerde dialoog en afsluitend wordt er met je gewerkt aan je zelfgekozen monoloog.


Waar we op letten tijdens de auditie:

- werkbaarheid;

- ambitie, plezier en lef;

- contact maken;

- samenspel;

- autonoom in de ruimte zijn;

- verbinding maken met de tekst, weten wat je zegt.


En dat je zo getalenteerd bent dat wij denken dat je na Theatervooropleiding OOST kans maakt om aangenomen te worden op een HBO of MBO kunstvakopleiding.


De auditie wordt afgenomen door afgevaardigden van Theater Oostpool, Rozet talentontwikkeling en ArtEZ Toneelschool en vindt plaats op vrijdag 31mei óf zaterdag 1 juni in Arnhem. Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei 2024.


Klik hier om je aan te melden.


De kosten voor de auditie bedragen €15,- / De kosten voor de opleiding €600,- (mocht je toegelaten worden en de kosten zijn een probleem, neem dan contact met ons op).Partners


Theatervooropleiding OOST is een samenwerking tussen zes Gelderse instituten die zich bezighouden met (kunst)onderwijs en theater. Sinds 4 november 2013 bundelen ArtEZ Academie voor Theater en Dans, Theater Oostpool, Rozet, Rijn Ijssel, Quadraam en Arentheem Scholengroep hun krachten om Theatervooropleiding OOST vorm te geven.

Team


Laurens van Lottum | Artistiek team | Coördinator

Nelleke Verweij | Oprichter | Artistiek team | Mentor

Michiel Bijmans | Oprichter | Docent

Ernst Braches | Oprichter | Artistiek team

Hester Vink | Administratieve ondersteuning Rozet

Kim Troost | Talentontwikkeling Rozet


Contact


Voor vragen over Theatervooropleiding OOST, neem contact op met:


Nelleke Verweij: nelleke@neelproducties.nl

Laurens van Lottum: laurens.van.lottum.oost@gmail.com